Jemput² Pisang Manis Berkelapa
BAHAN - BAHAN :
Kelapa parut - setengah biji
Pisang tanduk (besar) - 1 biji
Tepung gandum - setengah kilo
Garam - 1 sudu
Gula - 3 sudu
Air panas - secukupnye
Minyak masak
Pisang tanduk (besar) - 1 biji
Tepung gandum - setengah kilo
Garam - 1 sudu
Gula - 3 sudu
Air panas - secukupnye
Minyak masak
CARA - CARA :
*Lenyekkan Pisang bersama Garam Dan Gula. Kemudian masukan Kelapa parut dan Tepung gandum. Tambah air secukupnye.
*Panaskan minyak dengan api yg sedang, bile minyak da suam2, masukan adunan tadi buat bentuk bulat2.
*Biarkan sekejap kemudian balik2kan jemput2 tadi supaya semua masak sekata.
*Dah masak, angkat Dan toskan minyaknye, kemudian hidang.
*Buat kaedah yg same hingga abes adunan. Sesuai untuk minum pagi atau petang.
Comments
Post a Comment