Pancake Pisang


BAHAN :

Telur - 1 biji
Minyak masak - 2 sdb
Pisang - 2 biji (lenyekkan) 
Tepung gandum - 1 cawan
Baking powder - 1 sdk
Garam - secukup rasa
Air - ¾ cawan @ secukupnya

CARA :

* Lenyekkan pisang dan ketepikan.

*Tepung gandum, baking powder dan garam, satukan. Ayak dan ketepikan.

*Dalam bekas yang lain, pukul telur sekejap kemudian masukkan minyak masak dan kacau lagi.

*Masukkan pisang yang telah dilenyek. Gaul rata.

*Kemudian Masukkan Tepung yg sudah diayak tadi dan Gaul rata. Masukkan air, Gaul hingga sebati. 

*Panaskan NON-STICK flat pan, bentuk kan pancake atas pan. Bile bahagian atas da nampak lubang2, terbalikkan pancake ke bahagian bawah pula. Siap. 

*Boleh Hidangkan bersama, madu @ butter @ jem @ nutella.

Comments

Popular Posts