Kobis Goreng Ala Kerala (Cabbage Thoran)



Bahan :

Kobis - ½ bahagian (potong halus2)
Bawang besar - 2 biji besar*
Bawang putih - 7 biji besar*
Halia - sikit (untuk Ade2 je)*
Cili padi - 4 batang*
Cili hijau - 2 batang*
Kelapa - 1 genggam 
Biji sawi - 1 sd besar
Daun kari - 1 tangkai
Urad dal - 1 sd (takde xpe) 
Serbuk kunyit - 1 sd teh
Garam - secukupnya 
Minyak

(potong halus @ tumbuk bahan *) 


Cara :

* Panaskan minyak, masukkan biji sawi, bile biji sawi da letup2 Masukkan urad dal dan Daun kari. Tumis sekejap Kemudian masukkan bahan tumbuk. Tumis sampai agak kekuningan.

* Masukkan Kelapa dan kacau rata. 

* Masukkan Kobis, Garam dan serbuk kunyit, kacau rata. Biar masak sekejap. Siap.


Jom makan!!!! 


Comments

Popular Posts