Kobis Goreng Ala Kerala (Cabbage Thoran)
Bahan :
Bawang besar - 2 biji besar*
Bawang putih - 7 biji besar*
Halia - sikit (untuk Ade2 je)*
Cili padi - 4 batang*
Cili hijau - 2 batang*
Kelapa - 1 genggam
Biji sawi - 1 sd besar
Daun kari - 1 tangkai
Urad dal - 1 sd (takde xpe)
Serbuk kunyit - 1 sd teh
Garam - secukupnya
Minyak
(potong halus @ tumbuk bahan *)
Cara :
* Panaskan minyak, masukkan biji sawi, bile biji sawi da letup2 Masukkan urad dal dan Daun kari. Tumis sekejap Kemudian masukkan bahan tumbuk. Tumis sampai agak kekuningan.
* Masukkan Kelapa dan kacau rata.
* Masukkan Kobis, Garam dan serbuk kunyit, kacau rata. Biar masak sekejap. Siap.
Jom makan!!!!
Comments
Post a Comment