Puding Jagung Kastard
Bahan :
Air - 3 cup
Susu cair - 1 ½ cup
Gula - ¾ cup
Tepung kastard - 1 cup
Garam - secubit
(masuk semua ni dalam kuali dan kacau rata, jgn bukak api)
Jagung manis ala krim - 1 tin (425g)
(tuang dalam kuali td, gaul rata. Jangan bukak api)
Cara :
*Semua yang da gaul rata td sekarang panaskan atas api, kacau sampai jd pekat sikit.
*Bile da agak sedikit pekat, kacau terus dan perlahan kan api. Kacau hingga pekat.
*Dah pekat, tutup api. Boleh tuang ke acuan. Simpan dalam peti ais dalam 3 @ 4 jam. Dah sejuk boleh potong dan makan. Siap.
ade 2 jenis Jagung tin, jangan salah beli tau. Untuk buat puding jagung kastard, sedap lagi pakai jagung yang mcm ni. Brand tak kisah la ape pun 😊
Untuk panduan, sy follow video ini 👇
Comments
Post a Comment