Puding Jagung Kastard

Bahan :

Air - 3 cup
Susu cair - 1 ½ cup 
Gula - ¾ cup
Tepung kastard - 1 cup
Garam - secubit

(masuk semua ni dalam kuali dan kacau rata, jgn bukak api)

Jagung manis ala krim - 1 tin (425g)

(tuang dalam kuali td, gaul rata. Jangan bukak api)


Cara :

*Semua yang da gaul rata td sekarang panaskan atas api, kacau sampai jd pekat sikit.

*Bile da agak sedikit pekat, kacau terus dan perlahan kan api. Kacau hingga pekat.

*Dah pekat, tutup api. Boleh tuang ke acuan. Simpan dalam peti ais dalam 3 @ 4 jam. Dah sejuk boleh potong dan makan. Siap.

ade 2 jenis Jagung tin, jangan salah beli tau. Untuk buat puding jagung kastard, sedap lagi pakai jagung yang mcm ni. Brand tak kisah la ape pun 😊


Untuk panduan, sy follow video ini 👇

Comments

Popular Posts