Roti Puri
BAHAN - BAHAN :
Tepung gandum - 2 cawan @ secukupnya
Planta/minyak - 2 sudu makan
Garam - 1 sudu kecil @ secukupnya
Air suam - Secukupnya
Minyak Masak
Planta/minyak - 2 sudu makan
Garam - 1 sudu kecil @ secukupnya
Air suam - Secukupnya
Minyak Masak
CARA - CARA :
*Masukkan Tepung, Garam Dan plata/minyak dalam besen, kemudian Masukkan air suam sikit demi sedikit. Gaul rata uli sampai jadi doh Dan tak lekat ditangan.
*Selesai doh, buat bulat2 Dan bentuk kan seperti chapati.
*Panaskan minyak di kuali, Masukkan Tepung puri yg dah dibentuk tadi ke dalam minyak. Kaub balik kan, bile dah kembung Dan agak garing. Boleh angkat. Sedia dihidang.
*Boleh makan dengan kari daging @ kari ayam.
Comments
Post a Comment