Roti Jala

BAHAN :

Tepung gandum - 2 cawan
Santan - ½ kotak
Air - secukupnya 
Garam - 1 sudu teh 
Minyak - 2 sudu makan
Telur - 1 biji 
Serbuk kunyit - ½ sdk


CARA :

* Guna non stick pan supaya tak melekat dan senang masak. 

*Semua bahan masuk dalam Besen dan kacau sebati, Kemudian tuang dalam blender dan blen sampi halus. Jangan cair sgt dan jgn terlalu pekat, sedang2 je.

*Tapis dan masuk dalam acuan untuk menjala. tapis ye supaya nanti masa menjala tak sumbat di botol. Jala ikut suka, buat bulat2 ke bunga2 ke (boleh rujuk gamba di bawah)

*Da agak garing, boleh lipat @ gulung. Siap.

*Boleh makan dgn kari ayam @ kari daging. klik SINI utk resepi kari ayam, Dan SINI untuk resepi kari daging.


Comments

Popular Posts