Roti Jala
BAHAN :
Tepung gandum - 2 cawan
Santan - ½ kotak
Air - secukupnya
Garam - 1 sudu teh
Minyak - 2 sudu makan
Telur - 1 biji
Serbuk kunyit - ½ sdk
CARA :
* Guna non stick pan supaya tak melekat dan senang masak.
*Semua bahan masuk dalam Besen dan kacau sebati, Kemudian tuang dalam blender dan blen sampi halus. Jangan cair sgt dan jgn terlalu pekat, sedang2 je.
*Tapis dan masuk dalam acuan untuk menjala. tapis ye supaya nanti masa menjala tak sumbat di botol. Jala ikut suka, buat bulat2 ke bunga2 ke (boleh rujuk gamba di bawah)
*Da agak garing, boleh lipat @ gulung. Siap.
*Boleh makan dgn kari ayam @ kari daging. klik SINI utk resepi kari ayam, Dan SINI untuk resepi kari daging.
Comments
Post a Comment